03-10-2020

NK Clubteams

NK Clubteams

Zaterdag 3 oktober staat het NK-Clubteams op het programma. Een prestigieus, maar gezellig toernooi, waarbij 12 Pitch&Putt verenigingen uit heel Nederland het tegen elkaar opnemen. In teams van 6 of 7 personen (met één wissel) strijden ze in 4 rondes om die felbegeerde eerste plaats.

Format:
09:30 – 11:30 Ronde 1: Strokeplay: Greensome, Foursome, Single
Door een loting voorafgaande aan het toernooi weten de teams op welke holes ze starten en tegen wie ze welke spelvorm spelen.

De team captain krijgt 4 scorekaarten: 1 voor de greensome, 1 voor de foursome, en 2 voor de single. Aan de hand van de verdeling van het team noteren spelers duidelijk hun teamnaam, de spelvorm en hun namen op de kaart. Op de kaart die ze markeren doen ze hetzelfde. Na de 1ste ronde verzamelt de team captain de kaarten en controleert of ze ondertekend zijn. Vervolgens levert hij/zij ze alle 4 in één keer in bij de commissie. Op basis van de totale uitslag wordt een verdeling op sterkte gemaakt.

11:30 – 12:30 Lunch en poule/flight indeling
Na de eerste ronde zal er op basis van het behaalde aantal punten een poule-indeling worden gemaakt. Er zullen 3 poules van 4 clubteams worden gemaakt.
Poule Goud: Plaatsten 1 t/m 4
Poule Zilver: Plaatsten 5 t/m 8
Poule Brons: Plaatsten 9 t/m 12

De team captains krijgen een formulier waarin ze aan moeten geven wie in ronde 2 en ronde 3 welke spelvorm gaat spelen. Om uiterlijk 12:00 dient de team captain dit formulier in te leveren bij de wedstrijdleiding om hier een kopie van te laten maken. Vervolgens krijg de team captain het formulier weer mee en noteert voor ieder teamlid na een ronde de behaalde punten in. Na afloop van ronde 3 leveren de team captains de formulieren bij de wedstrijdleiding in.

12:30 – 14:30 Ronde 2: Matchplay: Greensome, Foursome, Single
Als 1ste en als 4de geplaatste team speelt tegen elkaar.
Als 2de en als 3de geplaatste team speelt tegen elkaar.
Voorafgaande aan de ronde is er bekend welke spelvorm door wie gespeeld wordt.

14:30 – 16:30 Ronde 3: Matchplay: Greensome, Foursome, Single
Als 1ste en als 3de geplaatste team speelt tegen elkaar.
Als 2de en als 4de geplaatste team speelt tegen elkaar.
Voorafgaande aan de ronde is er bekend welke spelvorm door wie wordt gespeeld.

16:30 – 17:00 Snack en Puntentelling
Het aantal behaalde punten in ronde 2 & 3 zullen de tegenstander in de finale bepalen. Indien er twee nummers 2, 6 en/of 8 zijn vindt er een play-off plaats om te bepalen wie om welke plaats speelt in de finale. Elk team mag 1 speler aanwijzen welke via een sudden death single Matchplay de hoogste plek kan behalen.

De team captains krijgen een formulier waarin ze aan moeten geven wie op welke hole gaat spelen. Om uiterlijk 16:45 dient de team captain dit formulier in te leveren bij de wedstrijdleiding om hier een kopie van te laten maken. Vervolgens krijg de team captain het formulier weer mee en noteert voor ieder teamlid na de ronde de behaalde punten. Na afloop van de ronde leveren de team captains de formulieren bij de wedstrijdleiding in.

17:00 – 18:30 Ronde 4: Single Matchplay
Teams op positie 1 en 2 spelen tegen elkaar om te bepalen wie 1 en 2 wordt.
Teams op positie 3 en 4 spelen tegen elkaar om te bepalen wie 3 en 4 wordt.

19:00 Prijsuitreiking

Bekijk alle agenda items
Wat vinden onze bezoekers

Lieke Verbaarschot

Wezen golfen en lunchen met het gezin. Was goed geregeld! Leuke uitleg en daarna lekker geluncht in het café.

Zij kwamen ook al bij ons Plan uw zakelijke bijeenkomst »